Inspiration till klasstrojor - Inspiration till klasströjor

När det är dags att ta fram årets klasströja så kan det bli många, långa och högljudda diskussioner över hur denna tröja ska designas. Det är ändå en tröja som ska hänga med under en lång tid, den ska hänga med på roliga aktiviteter, den ska representera klassen och framförallt ska den bli ett minne från de år som man har spenderat med just den där klassen, de där lärarna, på den där skolan. Så det är minst sagt viktigt att tröjan blir mer än rätt.

Men att få till det där lilla extra på klasströjan är ibland lättare sagt än gjort och inspirationen kan svikta eller till och med lysa med sin frånvaro, i alla fall vad man tror. Egentligen är inspirationen alltid närmare än man tror så här i teknikens och sociala mediernas värld.

Inspiration till klasstrojor 1 - Inspiration till klasströjor

Många av de förvalda trycken och texterna som går att välja på till sin klasströja är gamla och sedan länge uttjatade. Därför kan det vara kul att själv designa sina klasströjor för att få en unik tröja som sticker ut ur mängden.

Inspirationen för att skapa sitt unika och moderna tryck till klasströjan går lätt att hämta från internet eller olika tv-serier. Just tv-serier är väldigt populärt att hämta minnesvärda repliker ifrån. Något som också är inne att ha på klädesplagg till vardags.

Annat som man kan hämta sin inspiration ifrån är så kallade memes som florerar på olika sociala medier. Via dessa kan man inspieras till såväl tryck som text och få en komplett design till sin klasströja.

Att hämta inspiration från tv-serier, internet och sociala medier minskar risken att välja samma tryck och design som en annan klass och man får därmed en unik tröja som sticker ut och som verkligen blir klassens egna. Här tillåter man dessutom elevernas egna kreativitet att flöda.

Inspiration till klasströjor